Een kaars met knetterlont - wat is het?

Een kaars met knetterlont - wat is het?

Een kaars die net zo fijn klinkt als een haardvuur. Dat effect heeft de knetterlont. Deze houten lont knettert tijdens het branden en zorgt voor een rustgevend gevoel. De perfecte kaars om aan te steken tijdens deze grauwe dagen. 

♥ Of bekijk meteen onze appel-kaneel kaars met knetterlont 

Hoe werkt een knetterlont?

Een knetterkaars heeft hetzelfde effect als een haardvuur. Maar hoe ontstaat het knettergeluid van deze lont? Het knetter-effect ontstaat door het uitzetten en krimpen van het hout tijdens het verbrandingsproces van de natuurlijke houtvezels. Net zoals bij een echt haardvuur!

De voordelen van een knetterlont

Een houten lont kent veel voordelen. Zo geeft de knetterlont veel warmte af en laat deze de geur van de kaars goed verspreiden. Daarnaast staat een houten lont altijd mooi rechtop. Zelfs als je de kaars deels hebt opgebrand, blijft de houtlont mooi rechtop staan. Dit zorgt voor een langere brandtijd. Als laatste hebben de houten lonten een natuurlijke uitstraling. 

Duurzame kaars met knetterlont kopen

Bij Kaars & Klei vind je de appel-kaneel geurkaars met knetterlont. Deze kaars geeft een ontspannend gevoel door zowel de geur als het geluid. De appel-kaneel geur laat je interieur ruiken naar de winter. Door het knisperende geluid van de knetterlont kom je ook nog eens helemaal tot rust. De geurkaars zit in een groene en duurzame pot, gemaakt van acrylhars. 

♥ Appel-kaneel geurkaars kopen

Terug naar blog