Sojawas kaarsen: duurzaam en handgemaakt

Sojawas kaarsen: duurzaam en handgemaakt

Bij Kaars & Klei vind je handgemaakte kaarsen die met liefde voor het milieu zijn gemaakt. Zo worden alle kaarsen gemaakt van duurzame sojawas. Sojawas is een 100%-natuurlijke en veganistische was die wordt gebruikt voor het maken van kaarsen. Dit wassoort is een duurzaam alternatief voor de traditionele paraffinewas. 

Wat is sojawas?

Sojawas wordt gemaakt van 100% pure sojabonen. Dit is een gewas dat iedere keer weer opnieuw gezaaid en geoogst kan worden. Sojawas is biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor je gezondheid. In tegenstelling tot paraffine is sojawas dus een duurzamere keuze. Paraffine wordt gebruikt in veel kaarsen en komt van petroleum, een fossiele brandstof die een keer opraakt. 

Gezondheidsvoordelen sojawas kaarsen 

Kaarsen van sojawas zijn zowel goed voor het milieu, als voor je gezondheid. Sojawas kaarsen verspreiden geen gifstoffen in de lucht. In tegenstelling tot een paraffinekaars, die minstens elf verschillende gifstoffen achterlaat na het branden. Sojawas kaarsen laten dan ook geen donkere of zwarte plekken achter tijdens het opbranden. 

Gebruiksvoordelen sojawas kaarsen

Sojawas kaarsen zijn fijne kaarsen om in huis te hebben. Zo branden ze tot 45% langer dan paraffinekaarsen. Dit komt doordat sojawas de hitte van een vlam beter aan kan. Je geniet dus langer van een sojawas kaars. Ook is sojawas makkelijk schoon te maken. Kaarsresten schraap je makkelijk weg of spoel je af met warm water en zeep!

Sojawas kaarsen kopen

Alle kaarsen van Kaars & Klei zijn gemaakt van duurzame sojawas. In de webshop vind je vrijstaande kaarsen, zoals bubbelkaarsen en dinerkaarsen. Ook zijn er geurkaarsen te koop, zoals de Espresso Martini kaars met cacao- en vanillegeur en de geurkaars appel-kaneel.

♥ Bekijk onze sojawas kaarsen

Terug naar blog