Espresso Martini kaars (esma kaars)

Espresso Martini kaars (esma kaars)

De cocktail kennen we al een tijdje, maar tegenwoordig is ook de brandende esma niet meer weg te denken: de Espresso Martini kaars. Oftewel: de esma kaars. Een kaars in een cocktailglas - hoe leuk! Hier lees je meer over onze handgemaakte esma kaars.

♥ Of shop meteen de Espresso Martini kaars

Espresso Martini kaars

Als je ooit zelf een esma hebt gemaakt (de cocktail), dan weet je dat deze bestaat uit espresso, koffielikeur en wodka. Na het mengen van deze drie ingrediënten voeg je ijsblokjes toe en shake je het goed door elkaar. Door het shaken in de shakebeker, ontstaat er een schuimlaagje. Bij onze Espresso Martini kaars doen we ongeveer hetzelfde, maar dan met koolzaadwas. De “koffie” onderop, gevolgd door een “witte schuimlaag” en afgemaakt met “koffieboontjes”. Zo kun je ‘m bijna niet onderscheiden van de echte cocktail.

Zo wordt de esma kaars gemaakt

Voor onze handgemaakte kaarsen gebruiken we koolzaadwas. We beginnen met het goed schoonmaken van het cocktailglas. Zo voorkomen we dat er vlekken in komen. Als het glas goed schoon en droog is, zetten we de lont erin met een speciale lont sticker. Zo blijft-ie goed rechtop staan. Onderop komt de “espresso”. Hiervoor mengen we bruine vlokken en cacao geur door de koolzaadwas. Zo krijgt-ie een echte koffie kleur én geur. Dit gieten we erin en laten we even uitharden. Als de bruine laag hard is, kan de witte laag erop. Hierdoor doen we een vanille geur en dit kloppen we een beetje op, zodat het op schuim lijkt. Dit gieten we bovenop de bruine laag. Nu alleen nog de koffiebonen van koolzaadwas erin en klaar!

Tip: in deze video zie je hoe we de esma kaars maken.

Espresso martini kaars kopen

Wil je de Espresso Martini kaars kopen? Bij Kaars & Klei vind je de esma kaars voor maar € 19,99. We maken alle kaarsen zelf, dus elke kaars is uniek. De Espresso Martini kaars een leuk cadeautje voor jezelf, of voor een vriend of vriendin die gek is op esma’s.

 Shop de Espresso Martini kaars

Terug naar blog